Fyra Fötter

Häst, Hund, Djur Rehab och Friskvård

Fyra Fötter

Häst, Hund, Djur Rehab och Friskvård

Massage och behandling

Massagebehandling är en viktig del i vår rehabilitering men också en viktig del för att den friska hunden skall fortsätta att hålla sig frisk och skadefri.

Friskvårdskontroll

Vid en friskvårdskontroll går vi igenom hundens bakgrund, pratar om eventuella målsättningar.

Massagebehandling är en viktig del i vår rehabilitering men också en viktig del för att den friska hunden skall fortsätta att hålla sig frisk och skadefri. Massage ökar blodgenomströmningen, lymfcirkulation och transporten av slaggprodukter. Massage hjälper till att släppa på spänningar i muskulaturen, minska smärta och obehag och öka hundens rörelseutslag. Allt detta tillsammans gör att hunden får ett starkare immunförsvar, bättre rörlighet, mindre spänningar, snabbare språng och bättre återhämning. Vi kan inte vara utan massage! ​ Ofta när vi jobbar med en massagebehandling stöter vi på spänningar som sitter lite djupare och ömma muskler och senfästen som behöver lite extra omvårdnad. Då kompletterar vi behandlingen med laser och/ eller djupvågsbehandling. ​

Vid en friskvårdskontroll går vi igenom hundens bakgrund, pratar om eventuella målsättningar. En friskvårdskontroll är inte bara avsett för hundar som tränar och tävlar, utan även för sällskapshunden. Vid kontrollen känner vi igenom hundens muskulatur och leder, från nos till svans. Du får med dig tips, emalj programme med film av övningar och rekommendationer på vad som kan hjälpa din hund till förbättring eller för att bibehålla hundens status utifrån eventuella fynd. En friskvårdskontroll är inte att jämföra med en veterinärmedicinsk undersökning! Jag sätter inga diagnoser, utan vid diffusa eller väldigt smärtsamma fynd kommer ni att bli rekommenderade att ta kontakt med er veterinär.

Friskvårdspass (1,5,10ggr)

Friskvårdpass ingår balans bana och/eller vattenträsk med en behandlingsmedel - tex djupvågsmassage pulseradelektromagnetiskfält matta.Det är till för alla hundar, oavsett det är en tävlings-, tjänste-, jakt- eller sällskapshund. Genom rätt anpassad träning för din hund kan vi minska risken för skador och övervikt. Skulle hunden ändå drabbas av skada eller sjukdom återhämtar sig hunden snabbare om den är i god kondition. Är din hund rätt tränad kan den prestera optimalt, din hund orkar mer och du kanske märker att den blir piggare och gladare. Här kan vi arbeta med hela hunden, dvs vi kan stärka muskulaturen, öka konditionen, öka balansen och koordinationen och se till att musklerna mår bra genom massage och stretching.